joi, 30 octombrie 2014

Fata, fata, hărțui-te-aș și n-am cum...

Am observat, mai mult fără să vreau, că în ultimul timp numărul așa-ziselor feministe e în continuă creștere și apar din ce în ce mai multe, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Și zău că nu înțeleg. Nu vorbesc aici despre femeile din lumea arabă și despre femeile din lumea ortodoxă a iudaismului. Lupta lor pentru egalitate în drepturi cu bărbații e legitimă și demnă de sprijinit. Însă ce nu înțeleg este de ce orice puberă are dreptul să fie feministă. De ce orice fetiță de clasa a noua spune că merită să aibă drepturi egale cu bărbații? De ce drepturi este privată ea la vârsta ei? Și, mă rog... hai să spunem că poate să fii feministă e „cool” și de aia sunt atâtea adolescente care se declară feministe. Nu mai spun că mi se pare greșit din start ca feminismul să fie ceva cool, însă „trend”-urile nu le poți controla.

Însă, ce mă enerveză cel mai și cel mai rău... atât de rău încât aș arunca o bombă la fiecare marș al feminismului pe tema asta, este HĂRȚUIREA VERBALĂ. Ce, mă? Cum adică „hărțuire verbală?” După care am aflat că se referă la orice „pisi, pisi” pe care îl aud femeile pe stradă. Aparent, numai acolo se întâmplă hărțuirea verbală. Când le zic iubiții lor că sunt proaste că au cumpărat Golden Brau în loc de Neumarkt, aia nu e hărțuire verbală. E dovadă de iubire și o rugăminte un pic mai directă să fie mai atente data viitoare.

Dar și hărțuirea asta verbală trebuie provocată de ceva anume. Adică nu îmi închipui că o femeie decentă, îmbrăcată decent și cu un comportament decent aude pe stradă absolut întâmplător „eee...gagicaaa....fataaaa...ți-aș face multe și nenumărate”. Sau dacă respectiva aude asta, nu înțeleg de ce se simte lezată. E un compliment, dragelor. Vă apreciază bărbații, chiar dacă o fac într-un mod care pe voi vă afectează, pentru că voi sunteți niște ființe prețioase care vomită curcubee și miros mereu a levănțică și scorțișoară.

Și le vezi așa, în rochițele lor care seamănă cu niște bluze un pic mai lungi, boite de parcă a lucrat o echipă de zidari și faianțari la fața lor, cum plâng pe la televizor și în presă și zic „deci...hâc, hâc... eu mergeam în rochița mea de leopard și tocurile mele de 15 centimetri și...hâc, hâc... el mi-a zis că sunt frumoasă... uaaaaaaaaaaa uaaaaaaaaa *plâns isteric*”. Păi nu ți-o meriți? Păi nu ai căutat asta? Nu de asta ți-ai pus rochița de leopard? Nu de asta ai omorât jivinele junglei? Ca să te simți frumoasă și apreciată? Acum, că în loc să te aprecieze un moș bogat cu bani mulți și zile puține, te-a apreciat muncitorul din colt, e un risc pe care singurică ți l-ai asumat.

Apoi, mai e proasta asta, care fusese la nu știu ce marș al feministelor din București (?!?!?) care, după marș a fost victima hărțuirii verbale. Iată ce a declarat domnița într-un articol de pe metropotam: „


1. un cetatean imi adreseaza cuvinte obscene in zona Piata Victoriei in Bucuresti, chiar azi, dupa marsul impotriva hartuirii stradale la care am si participat. Strig dupa el sa isi vada de treaba, el rade si mai zice ceva, apoi ne continuam fiecare drumul.
2. Imi continuu plimbarea ca peste 20 de minute sa dau iar de el in Piata Romana, la iesirea de la metrou de la coloane. Cu voce tare ma rastesc la el, ca sa auda si trecatorii de pe strada:"Tu esti ala care m-a hartuit la Victoriei? Nu ti-e rusine? Cum sa vorbesti asa cu o femeie pe strada? Nu ai copii, mama, sotie sa stii cum e??" etc. Lumea se uita, el a inchegat cateva cuvinte fara sa le inteleg. Am plecat mai departe, frustrata inca o data ca iarasi nu pot face mai nimic impotriva agresorului.
3. Decid sa ma intorc sa ii fac o poza ca sa o postez mai tarziu pe internet cu titlul "uitati, asa arata o persoana care hartuieste verbal femeile pe strada". Cand a vazut ca vreau sa ii fac poza a alergat spre mine - acum l-am pozat - dupa care m-a lovit.”

Deci cum? Ăla te-a lăsat în pace după ce ți-ai dat arama de țață pe față, adică ai început să „strigi la el să își vadă de treabă” în loc să fii o doamnă și să mergi mai departe fără să îl bagi în seamă și, tu, ca o sinistră ce ești, când l-ai văzut din nou, din întâmplare, te-ai apucat să zbieri ca o cretină în mijlocul Pieții Romane? Și vecinii mei de vis-a-vis,când se ceartă, țipă „uită-te, lume, la el!”. Dar ei au 4 clase primare, găini în curte și mulți plozi. Deci cu ce ești tu mai finuță și mai bună ca o mahalagioaică de cartier? După care, ca o cretină sinistră ce ești, văzând că pe trecători îi doare în cur de drama ta, după ce barbatul criminal și agresor, te-a mai lăsat o dată în pace, ai decis să pleci. O decizie bună. Singura din toată povestea asta. Dar, tu, ca o femeie puternică și adevărată ce ești, ai o străfulgerare de geniu, și decizi să te întorci ca să II FACI O POZĂ PE CARE SĂ O POSTEZI PE INTERNET cu o descriere, din punctul meu de vedere, jignitoare. Deci scopul tău nu era să oprești hărțuirea în masă, ci să fii populară pe feisbuc și să vază tot mediul virtual ce curajoasă ești tu că faci poze la hărțuitori. Și după ce i-ai făcut poză, te-a lovit. Și bine ți-a făcut. Foarte bine! Mă bucur că ai apucat să îi faci o poză, ca să îl pot identifica mai ușor și să mă duc să îi strâng mâna. Păi, măi luptătoare pentru drepturile femeilor, măi spartana lui tata, tu știi că e ilegal să îi faci o poză cuiva fără aprobarea lui? Eu în locul lui te-aș fi bătut până ai fi zis „piua” și după aia te-aș mai fi bătut în continuare pentru că ai zis „piua”. Omul ăla te-a hărțuit verbal. Sau, mă rog, așa zici tu. Însă tu l-ai hărțuit în adevăratul sens al cuvântului. Ai vrut să îl faci de râs în public, după care să îl faci de râs în mediul virtual. Atentezi la integritatea personală a unui om. Vorbești de drepturi egale când habar nu ai care sunt drepturile omului. Ești doar o altă frustrată care a fost cea mai proastă din curtea școlii în liceu, care își pâra colegii când fumau pe la colțuri și care nu își împărțea cursurile în facultate. Ești o sinistră. Vrei drepturi egale cu bărbații? Du-te la muncă, nu te mai duce la marșurile contra morilor de vânt. Montează robinete, mută mobilă, plătește facturi, repară ce se strică în casă, ieși la bere cu fetele și nu mai cere raportul bărbatului când vine acasă. Dacă vreți drepturi egale cu bărbații, începeți să vă purtați ca ei. Sau, dacă vreți ca ei să se poarte ca voi, trebuie să le găsim niște rochițe frumoase de leopard.

Acum, la nivel internațional, am văzut o porcărie de filmuleț, care te anunță de la început că o sa vezi rezumatul a 10 ore pe care le-a mers domnișoara în diverse zone ale Manhattan-ului îmbrăcată ăn blugi și un tricou. Ce au uitat ei să spună este că atât blugii, cât și tricoul erau un pic (prea) mulate pe formele domnișoarei, ceea ce pentru mine crează un peisaj nefericit. Clipul este acesta:


Eu m-am uitat de 3 ori consecutiv la el și încă încerc să găsesc hărțuirea în tot talmeș balmeșul ăsta. Femeia asta primește numai complimente în timp ce merge de parcă tocmai a comis p crimă sau e pe cale să o comită. Majoritatea hărțuitorilor îi urează o zi/seară frumoasă, alții îi spun că e frumoasă, alții că ar trebui să zâmbească mai des, iar alții să fie binecuvântată de Dumnezeu. Unul singur e mai insistent și îi zice că e prea urât pentru ea (eu cred că dacă l-ar fi rugat frumos să o lase în pace, bărbatul în cauză și-ar fi văzut de treabă) iar un altul, merge așa, în liniște pe lângă ea. Și să zicem că asta e hărțuire.Să zicem că săraca femeie nevinovată a fost asaltată de necunoscuți și s-a simțit inconfortabil în plimbarea ei. Dar, ce mă enervează cumplit e că, la sfârșit, după ce ți se explică faptul că s-au petrecut peste 100 de agresiuni verbale, nepunând la socoteală fluierături și alte semne non-verbale, ești rugat să contribui la oprirea acestei nenoriciri numite hărțuire verbală și să donezi niște bani către un ONG care luptă pentru asta. Ce, mă? Adică eu să dau bani ca să ce? Care sunt demersurile pe care le face acest ONG pentru a opri bărbații din a fluiera femei pe stradă? Care este cauza pentru care eu dau bani? Nu înțeleg...

Bărbați! Opriți-vă din apreciat femeile cu voce tare! Stăpâniți-vă pornirile oribile de a încerca să vorbiți cu femeile! Așteptați răbdători să vă bage ele în seamă. Cu puțin noroc, asta se va întâmpla înainte să moară toate înconjurate de pisici.

Sunteți proaste, zău! Tare, tare proaste!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu