miercuri, 10 aprilie 2013

Astazi sunt avocata lui Tudor Chirila

Si nu neaparat pentru ca imi place Vama. Formatia. Ca de statiunea de la malul marii am mai vorbit. Ci pentru ca simt asa... ca ma ia cu greata de la atata neprihanism, de la atata pudicitate. Si cand vad atatea curve virgine care duc mana la gura cand aud cuvantul "pula" mai mult de pofta decat de consternare, ma ia asa...cu ameteala.


Ca sa va pun in context, un fragment din cartea lui Tudor spune asa: "Femeile au nevoie de protectie, tandrete si pula". Cu ce a gresit? Cu absolut nimic. Stiti de ce? Pentru ca asa e. Bine, au nevoie si de hrana, aer, adapost si alte nevoi firesti, dar, in mare, Tudorica zice bine ce zice. Ca daca le vorbesti frumos de 2-3 ori, le mangai pe par inainte sa adoarma si daca dimineata se trezesc infipte, sunt tare fericite si gatesc tot ce vrea partenerul.

Si o sa va mai spun ceva. Daca exprimarea era "femeile au nevoie de protectie, tandrete si sa faci amor cu ele cum ai face cu o floare de regina - noptii in timp ce le mangai nurii la lumina lunii care e de o mie de ori mai slaba ca lumina sufletului lor frumos" zau ca nu era nici o problema. Ba chiar, aceleasi curve virgine si pudice, acum scandalizate, ar fi stors o lacrima si l-ar fi pupat pe obrajori pe Tudor cand il prindeau la cumparaturi in Carrefour. Si i-ar fi spus printre bocete si muci "Tu-tu-tudor...tu-tu-tu-tu cu mo-mo-modul tau de a-a-a-a pune cu-cu-cuvintele mi-ai schi-schi-schi-mbat viata si mi-ai re-re-redat increde-de-derea in mine...uuuuaaaaa".

Dar, acum toate sunt ofuscate si bosumflate ca ia uite ce porc spinos si urat e bulangiu' ala de Chirila si ce urat vorbeste despre noi, doamne si domnisoare. Feministe uniti-va!! Uniti-va intr-un singur foc si rostogoliti-va ca va fie chinul mai mare.

In plus, mai exista un cretin pe care Dumnezeu l-a lasat pe Pamant pentru ca, probabil nu il mai suporta in Rai. S-a trezit Dumnezeu intr-o zi, s-a uitat in jur si iar vorbea Florian Bichir. Si atunci, Dumnezeu a zis: "ia, hai...da-i drumu' de aici ca nu te mai halesc". Si asa a ajuns acest geniu printre noi, si ca orice papleaca, isi da si el cu parerea, cuvantand in felul urmator: "Daca eram femeie îl castram <...> Din Opera Nemuritorului Tudor Chirila actor, rocker, scriitor, fiu, in general un produs al acestor vremuri dupa care lesina toate proastele cu muci la nas. Scuze, de fapt e omul care a inventat Vama Veche:) Cine cumpara peste 10 exemplare are parte si de un cantec/balada/l..a din partea lui Tudor Chirila!!!!". 


Daca erai femeie, in primul rand, ai fi ramas fata-mare. Pentru ca pe langa faptul ca esti urat, mai ai si pareri. Ceea ce nu e deloc un lucru bun pentru femei. Oooo, nu! In al doilea rand, sintagma "lesina toate proastele cu muci la nas" pe mine, personal, ca fana Vama, ma jigneste mai tare decat sintagma cu pula spusa de Tudor. Ca de aia, in adancul nostru, oricare ar fi ala, noi femeile stim ca avem nevoie. Dar chiar proasta cu muci la nas nu sunt. In primul rand ca nu sunt ruda cu Florian Bichir ca sa fiu proasta si mucii nu ii las sa curga decat cand stau in pijamale si ma uit la "Sweet November". Dar, zau ca Keanu Reeves si Charlize Theron interpretand rolul unui cuplu in care ea e bolnava de cancer nu au nici o legatura cu Tudor Chirila, Vama Veche sau Vama.

Acest jurnalist de mare angajament a studiat la Facultatea de Teologie Ortodoxa si lucreaza la Evenimentu Zilei. Deci, chiar nu inteleg de ce se inroseste in obraji cand aude cuvantul "pula" din moment ce a fost silit sa o suga pe-a lui Basescu zi de zi, 8 ore cu pauza de masa. Sau nu asa lucreaza jurnalistii?

De asemenea, conform Facebook, "Este unul dintre puţinii teologi care lucrează în 

mass-media, fiind un apreciat specialist al fenomenului religios". 

A publicat  

articole şi studii teologice în „Lumină pentru Suflet”, „Mărturie ortodoxă” 

(Olanda) „Actualitatea Ortodoxă”, „Lumină Lină”, „Tomisul Ortodox”, „Puncte 

Cardinale”, „Lumea Credinţei”. Realizator al emisiunii săptămânale de radio 

„Credinţa noastră” (Radio Tinerama; 1996 -1997). Din 1991 lucrează în presa 

laică: „Dreptatea“, „Viitorul românesc”, „Ora”, „Baricada” şi „Tinerama”. Din 

1997 până în 2009 este angajat al cotidianului „Evenimentul Zilei” ca senior-

editor şi ulterior publicist-comentator. Din 2009, editor coordonator al 

cotidianului „Libertatea”, iar din 2011, editorialist. Numeroase apariţii în 

emisiuni TV.


Sa treci de la "Lumina Lina" la "Libertatea" mi se pare asa...ca si cum ai trece de
la caviar si sampanie la mancat pamant si baut pisat de vaca. Dar, o fi avut o 

logica acest mare, MARE domn cand a facut miscarea asta decisiva pentru cursul 

vietii sale si a urmasilor urmasilor sai. Cu toate ca la ce fata si recomandari are, 

indoi-m-as ca ar vrea vreo proasta cu muci la nas sa fete vreo progenitura de-a 

dansului.


Deci, da! Mie imi place de Tudor Chirila. Ba chiar imi place mai mult acum, ca 

si-a dat seama ca femeile nu sunt asa complicate cum zic toti si ca si-a dat seama 

de ce au nevoie. Si sa stiti ca degeaba o frecati la rece si la modul suveran cu "dar 

vai!! Oare mama lui ce zice?". Si mama lui a avut nevoie. Ca altfel nu iesea el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu